Over Juf Anke

Leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van een kleutergroep in Sint-Michielsgestel. Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op jufanke.nl. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast ben ik werkzaam als educatief auteur voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin en Lemniscaat. Dit doe ik samen met Els. In 2017 verscheen ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken!Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Chantal komt werken bij ... mij!

Whaaa! Ik werd gevraagd om mee te doen aan het nieuwe tv-programma van Chantal Janzen: Chantal komt werken. Ik vond het doodeng, maar heb het gedaan. Chantal heeft een dagje in mijn groep gewerkt en dat was ontzettend leuk! Hoe het ging, zag je in aflevering 3 op donderdag 11 april bij RTL4. De uitzending is terug te kijken via RTL XL.

--> Lees mijn blog over deze dag met een kijkje backstage, foto's en filmpjes

Chantal komt werken kleuterjuf juf Anke

Nieuw! Materiaal bij het thema insecten

* Ga op zoek naar kriebelbeestjes in de grote insectenpot. De kinderen oefenen de visuele waarneming, de visuele discriminatie en het visueel geheugen. --> Downloald 'Kriebelbeestjes zoeken'
* Geef het lieveheersbeestje stippen met deze leuke tel-, dobbel en kleikaarten. --> Download de telkaarten
* Teken kriebelbeestjes in je eigen insectenpot. --> Download het tekenblad
* Leg insecten op de kralenplank. --> Download de voorbeelden
* Houd een kriebelbeestjesrace. --> Download het gezelschapsspel

kriebelbeestjes zoeken werkblad kleuters thema insecten

Project insecten en insectenfeest

Voor Kleuteruniversiteit schreven wij een flink insectenproject bij het mooie, nieuwste boek van Marianne Busser en Ron Schröder: Het dikke kriebelbeestjes boek. Daarnaast bedachten we een super leuk feestje met gezellige activiteiten bij verschillende insecten. Leuk als afsluiting van dit project, voor een juffen- en meestersfeest, themadag op school of als kinderfeestje thuis.
--> Bekijk het insectenproject
--> Bekijk het insectenfeest

insecten thema kriebelbeestjes kleuters


Een nieuw schooljaar met Kolletje

Het is nog lang niet zover, maar wij maakten alvast een nieuw project voor het volgende schooljaar. Dit project is geschreven bij het boek Kolletje gaat naar school en bevat allerlei grappige, gezellige groepsvormende activiteiten met (tover)sokken. Ideaal voor de eerste schoolweken! Naast deze leuke spelletjes vind je taal- en rekenactiviteiten met als thema 'naar school' in het project. Start jij het komende schooljaar met Kolletje?
--> Bekijk het project 'Een nieuw schooljaar'

groepsvorming start schooljaar kleuters Kolletje gaat naar school


Naar buiten! - Artikel in Praxisbulletin

Bewegen is belangrijk. En wat is er nou leuker dan bewegen in de buitenlucht? Voor Praxisbulletin (nr. 7, maart) schreven Els en ik een artikel met 22 tips voor buitenspel. Ga je mee naar buiten?
--> Naar het artikel (wachtwoord is nodig)

kleuters buiten spelen


Nieuw!
Kaartjes met vraagwoorden

Voor kinderen die moeite hebben met het maken van juiste zinnen, kinderen met een achterstand in de taalontwikkeling of allochtone kinderen maakte ik samen met Annelise (logopediste) deze kaartjes met vraagwoorden om het taalgevoel spelenderwijs te stimuleren. Bekijk ze in de download.
--> Bekijk de kaartjes met vraagwoorden

Nieuw! Aftekenbladen voor SmartGames

Bij een aantal SmartGames die ik in mijn klas gebruik maakte ik aftekenbladen. De kinderen pakken een SmartGame, spelen een level en kleuren daarna een ster op het aftekenblad. De bladen stimuleren het afmaken en doorzetten en zijn handig om visueel te maken waar het kind gebleven is. --> Lees meer
--> Download de aftekenbladen


 

- Advertenties -
facebook juf Anke