lesidee kleuters juf Anke


Over Juf Anke

Sinds 2005 deel ik lesmateriaal op mijn site jufanke.nl. Ik wil anderen hiermee inspireren en enthousiasmeren. Daarnaast schrijf ik, samen met Els, voor Kleuteruniversiteit, Praxisbulletin, De Vier Windstreken en Lemniscaat. In 2017 is ons eerste eigen boek verschenen: Spelen met prentenboeken!
Welkom op jufanke.nl
- lesideeën voor de kleuterklas -

Hij komt, hij komt ...

Sinterklaas is in het land! Op de site vind je volop gratis materiaal. Weegkaartjes, telkaartjes, kleikaarten, dobbelbladen, werkbladen, suggesties voor de hoeken, kringactiviteiten en nog veel meer.
--> Naar het thema Sinterklaas

Ben je op zoek naar een doorlopende lijn tijdens de sinterklaasperiode?
Voor Praxisbulletin schreef ik samen met Els een artikel. Pakjespiet zit in de problemen en de kinderen wordt gevraagd te helpen. Er wordt een beroep gedaan op de 21st century skills. Een project van deze tijd!
--> Bekijk het artikel op de site van PraxisbulletinNieuw! Kerstprojecten

Voor Kerst schreven we drie nieuwe projecten. Eén bij het kerstverhaal, waarin Jozef, Maria en Jezus de hoofdrol spelen (dit project verscheen eerder bij het boek Het kerstverhaal van Marianne Busser en Ron Schröder) en één bij het boek Rikki wil een kerstboom. Dit project gaat over het kerstfeest én de winter. Ook voor peuters schreven we een kerstproject. Bekijk ze op de site van Kleuteruniversiteit.

Op jufanke.nl vind je volop gratis materiaal voor Kerstmis.
--> Naar het thema Kerst

 

Prachtige prentenboeken met een boodschap

Op internet ontdekte ik de prentenboeken van Rachel Bright en Jim Field. Prentenboeken met niet zomaar een verhaal, maar boeken die kinderen iets mee willen geven. Een boodschap, een stukje vertrouwen ... Mijn nieuwste lievelingsboeken! Ik vertel je er graag meer over.
---> Lees verder


 

- Advertenties -


facebook juf Anke