Juf Anke lesidee groep 3 4 5 taal rekenen spelling lezen thematisch werken gouden weken start schooljaarfacebook juf AnkeEven voorstellen...

Welkom op jufanke.nl. Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site!
Ik ben Anke van Boxmeer, leerkracht van groep 1/2 op basisschool Roald Dahl in Sint-Michielsgestel.
In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Veghel. Daarna ben ik verder gaan studeren voor de Master Special Educational Needs. Ik heb de richtingen 'Gespecialieerd Leerkracht' en 'Specialist Jonge Risicokinderen' gevolgd. Heel interessant!

Tijdens mijn laatste jaar op de PABO (schooljaar 2005/2006) ben ik begonnen met het verzamelen van lesideeën op een eigen site. Deze site heb ik in de loop der jaren uitgebreid met allerlei tips, projecten en ideeën en zo ontstond jufanke.nl.

Naast het werken aan mijn site, ben ik actief als auteur voor Kleuteruniversiteit. Kleuteruniversiteit maakt lesmateriaal op basis van prentenboeken waar op scholen in heel Nederland en België mee gewerkt wordt. Denk aan projecten voor de zomer, Sinterklaas, over ziek zijn, sprookjes, dieren, het restaurant, de autocoureur enzovoorts. Samen met Els schrijf ik projecten voor peuters en kleuters en plusprojecten voor de kleuters die wat meer aankunnen. Deze projecten zijn digitaal te downloaden op de site van Kleuteruniversiteit en in te kijken op inspiratiedagen door het hele land, waarbij wij aanwezig zijn.

Ook zijn we werkzaam als educatief auteur voor het onderwijsvakblad Praxisbulletin, uitgeverij De Vier Windstreken en uitgeverij Lemniscaat. Voor Lemniscaat schrijven we jaarlijks de suggesties bij de Lemniscaatkalender, de ideeën voor de onderwijsnieuwsbrief en hebben we ons eerste eigen boek: Spelen met prentenboeken geschreven.

Verder blijf ik graag op de hoogte van onderwijsnieuwtjes. Ik volg regelmatig een cursus en duik zo nu en dan in een interessant boek. Ook ben ik gek op prentenboeken en heb er dan ook al veel (te veel) in mijn boekenkast staan.
In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag. Ook op mijn vakanties ben ik graag actief bezig. Reizen is één van mijn grootste hobby's :), liefst naar een plek waar het lekker warm is. Ik houd van cultuur en natuur; dorpjes en steden bekijken en lange wandelingen maken. De afgelopen jaren heb ik veel wandel- en fietsreizen dichtbij en ver weg gedaan en ging ik met IBO-Nederland naar het buitenland om daar vrijwilligerswerk te doen in tehuizen en scholen.

Terug naar jufanke.nl... Heb je zelf een leuk idee, een tip of wil je laten weten wat je van mijn site vindt? Stuur me dan een berichtje! Mijn adres is jufanke[at]hotmail.nl.

Veel inspiratie toegewenst met de ideeën op mijn site!
Anke